Bestuursleden

Leus Ivan:

Voorzitter
PR en organisatie, secretaris en financiele opvolging

Van Herpe Koen:

Ondervoorzitter
Verantwoordelijke kidscross + brochure

Schollaert Willy:

Ere-voorzitter

Verwelkoming nieuw bestuurslid

We verwelkomen terug een nieuw en jong bestuurslid. Fien Van De Slijke is vanaf begin januari 2014 officieel lid van ons bestuur en ze zal verantwoordelijk zijn voor onze facebookpagina en administratieve opvolging.

Van harte welkom bij de Morelgemvrienden vanwege het voltallige bestuur!

Afscheid penningmeester Christine Van Sante

Na 15 jaar trouwe inzet in onze organisatie neemt Christine Van Sante afscheid als penningmeester.
Door persoonlijke redenen kan Christine haar functie in onze organisatie niet meer combineren met de prive-taken.
Via deze weg willen we haar nog eens extra bedanken voor de jarenlange inzet.

Verwelkoming nieuw bestuurslid

Chris Cosyn
WELKOM bij De Morelgemvrienden vanwege het voltallige bestuur !

De overige bestuursleden staan vanaf nu ook elk afzonderlijk onderaan
deze pagina met foto en omschrijving van hun takenpakket.

35 jaar veldrijden in Morelgem

Hoewel Morelgem een doodlopende straat is en enkel bekend staat voor zijn witloof, wordt er op 15 december 2011 voor de 35ste maal “de cyclocross” georganiseerd.

De eerste van dit jaarlijkse evenement werd gereden op 24 december 1977 en werd georganiseerd door de morelgemse sportvrienden Jozef en Christiane Van Tittelboom, François Van Herpe, Petrus Lefever, Etienne Vettenburg en Amandus Bauwens (hoofdsponsor).

De cyclocross was ontstaan

Al vanaf de eerste editie was de cyclocross in Morelgem een enorm succes. Elk jaar kon gerekend worden op vele toeschouwers die kwamen supporteren voor hun locale helden van het cyclocrossgebeuren. Het startsein werd traditioneel gegeven “boven Morelgem” waarna het parcours zich kronkelde over velden en weiden om de aankomst te bereiken aan cafe Diane.

Brok geschiedenis in een notendop

Het succes was dusdanig dat in 1987 het werk van de oprichters verder gezet werd door een jong dynamisch team met als drijvende krachten Danny Vettenburg, Leo Pfenninger, Christine Van Sante, Eddy Rolle, Diane Van Wesemael en Petrus Lefever. In 2003 werd het parcours grondig gewijzigd waardoor de start- en aankomstlocatie verhuisde naar onze gelegenheidslocatie bij Christine. Om het geheel wat meer animo te geven werd er tevens een wedstrijd georganiseerd waaraan getrainde en iets minder getrainde sporters van Groot-Houtem konden deelnemen. Deze formule kende zo’n succes waardoor onze cyclocross is uitgegroeid tot een familiegebeuren dat uitstraling geniet tot ver buiten de gemeente- en provincie-grenzen.

Memorial Danny Vettenburg

Na het verlies van stichter en vriend Danny Vettenburg kreeg de cross een andere betekenis.
Zijn wens om de cross te blijven organiseren was de stimulans voor de Morelgemvrienden om zowel op organisatorisch als op sportief vlak extra inspanningen te leveren om zo de traditie van de cross te waarborgen. De cross werd omgedoopt tot de “memorial Danny Vettenburg” waarbij de volledige opbrengst wordt geschonken aan de afdeling oncologie van het UZ-Gent onder leiding van professor Van Belle.

In 2012 heeft deze vreselijke ziekte opnieuw een lid van onze vereniging ontnomen. Onze dierbare vriend Eddy Rolle verloor de strijd tegen kanker. De toewijding van Eddy motiveerde zijn dochter Els om toe te treden tot het bestuur. De passie voor de cross van onze beide vrienden Danny en Eddy is de drijfkracht van alle medewerkers, deelnemers en supporters.

Cirkel is rond

De nieuwe maatschappelijke invulling van onze cross, namelijk het helpen bestrijden van de vreselijke ziekte kanker, werd reeds bij de eerste memorial Danny Vettenburg massaal gesteund door de locale bevolking waardoor we genoodzaakt werden om een nieuwe locatie op te zoeken. Spontaan boden Frank en Kathleen Van De Slijke hun witloof hangar aan als locatie om onze activiteiten te organiseren waardoor de startplaats sinds 2007 opnieuw “boven morelgem” ligt en het parcours nauw aansluit aan het oorspronkelijk parcours (cirkel is rond).

Kom op tegen kanker

Nu de Memorial Danny Vettenburg ten dienste staat van het goede doel is de cross uitgegroeid tot een waar volksfeest waarbij tal van nevenactiviteiten worden georganiseerd zoals een wildverkoop, tombola en optreden van lokale vedetten… De gedrevenheid waarmee het nieuwe bestuur – onder leiding van voorzitter Willy Schollaert – nieuwe sponsors en medewerkers overtuigt om deel te nemen aan onze cross is niet onopgemerkt gebleven door heel wat wielrenners.

Zo heeft Paul Herijgers het peterschap van onze cross aanvaard en schenken diverse kampioenen (Tom Boonen, Philip Gilbert, Sven Nijs, Serge Baguet) ieder jaar een gesigneerde wielertrui. We kunnen dus stellen dat de cross niet alleen de harten van het publiek heeft gestolen, maar eveneens de harten van de wielrenners!

Bestuur

Jaar na jaar leggen wij de lat hoger. Daarom was een uitbreiding van ons team meer dan nodig. Samen met onze nieuwe bestuursleden proberen wij de cross nog beter te organiseren.

Schollaert Willy: Erevoorzitter
Vettenburg Etienne: Ondervoorzitter + verantwoordelijke parcours
Rollé Els: Logistiek medewerker
Leus Ivan: Voorzitter, PR en organisatie, secretaris en financiële opvolging
Osselaer Wim: Logistiek medewerker + verantwoordelijke druppelkot
Van Herpe Koen: Ondervoorzitter, Verantwoordelijke website / brochure
Vermeulen Jo: Medewerker – Algemene taken
Van De Slijke Frank: Medewerker – logistiek/zaal
De Pauw Freddy: Logistiek medewerker
Vettenburg Trees: Medewerkster + verantwoordelijke tombola
Chris Cosyns: Logistieke medewerker + verantwoordelijke druppelkot
Fien Van De Slijke: Verantwoordelijke facebookpagina en administratieve opvolging

Via onderstaande link kan je meer te weten komen omtrent het ontstaan en de geschiedenis van de Morelgemcross

Geschiedenis Morelgemcross

Vettenburg Etienne:

Ondervoorzitter + verantwoordelijke parcours

Van De Slijke Frank:

Verantwoordelijke logistiek / zaal

Osselaer Wim:

Logistieke medewerker + verantwoordelijke kassa

Vettenburg Trees:

Medewerkster + verantwoordelijke tombola

Chris Cosyn:

logistieke medewerker + verantwoordelijke druppelkot

Rollé Els:

Logistiek medewerkster (toog)

De Pauw Freddy:

Logistiek medewerker

Vermeulen Jo:

Medewerker – Algemene taken

Fien Van De Slijke:

Verantwoordelijke facebookpagina
en administratieve opvolging

De Morelgemvrienden © 2013